Coaching

Coachen is een specifieke manier van begeleiden waarbij bepaalde doelen gemakkelijker en sneller gerealiseerd worden. Ik ondersteun jouw leerproces. Dit houdt in dat we doelen stellen en onderweg gaan om die te behalen. Mijn metafoor hierbij is de tandem. Ik zit achterop, jij fietst en bepaalt de route, ik stuur bij.

 

Voorbeelden van coachvragen kunnen zijn:

  • Ik ben toe aan een volgende stap; wat wil ik en wat past bij mijn toekomst.
  • Is dit het nu? Hoe ga ik mezelf weer uitdagen zonder dat mijn werk-privé-balans in de knel komt?
  • Hoe ga ik mijn werk tot aan mijn pensioen volhouden? Ik ben onrustig en zit niet lekker in mijn vel?
  • Ik ga het roer omgooien, maar hoe dan en wat dan?

Heb je dit soort vragen, dan kan ik je begeleiden met een passend traject, hoe dit er precies uitziet bepalen we samen. Neem gerust  contact op met mij.

Loopbaancoaching

Je wilt reflecteren op je loopbaan, onderzoeken waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt of juist huidige twijfels onderzoeken. Misschien wil je ook “iets” anders gaan doen, wat plezier en zin geeft, maar wat is dat dan.

Aan de hand van opdrachten gaan we gestructureerd aan de slag met jouw specifieke vraag. De opdrachten zijn ons praatpapier. Ik spiegel je en soms confronteer ik om je aan het denken te zetten. Je krijgt hierdoor meer zelfinzicht en ben in staat met meer vertrouwen zelf sturing te geven aan je loopbaan.  Contact 

Reduceren van stressklachten

Je wilt jouw klachten onderzoeken en inzicht krijgen in je eigen gedragspatronen. Je krijgt inzicht waar de stress vandaan komt en samen onderzoeken we hoe we die kunnen reduceren. Je ervaart daarna meer balans en bent in staat keuzes te maken om de klachten in de toekomst te voorkomen.

Persoonlijke ontwikkeling

Je begrijpt niet waarom je zaken op een bepaalde manier doet, of je voelt je belemmert in jouw werk. Hoe komt het dat de communicatie niet loopt zoals jij wilt. Je wilt beter voor jezelf opkomen, voelt je op het werk soms niet serieus genomen. Ook vind je het wellicht lastig om nee te zeggen als je moeite met conflicten hebt. Hierdoor heb je het tè druk. Of misschien loop je vast in je werk en wil je daarin jezelf ontwikkelen. Welke competenties zouden aanvullend op jouw werk kunnen zijn.


De begeleiding van Anja was een aangenaam cadeau mag ik wel zeggen. Met onverdeelde aandacht oprecht met kandidaten aan de slag. Doet wat ze zegt, zegt wat ze doet.

,,

Ontwerp en realisatie: B-more design - CMS: Schmeits Websolutions - Foto's: Paul Bekkers Fotografie